Ο ΔΙΣΚΟΣ «ΓΕΝΕΣΙΣ» ΤΟΥ Γ.ΒΟΛΙΚΑ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ)

From the Blog

Ο ΔΙΣΚΟΣ «ΓΕΝΕΣΙΣ» ΤΟΥ Γ.ΒΟΛΙΚΑ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ)

Ο πρώτος προσωπικός δίσκος «Γένεσις», του μουσικοσυνθέτη Γιώργου Βολίκα, κυκλοφορεί στην Αίγυπτο και συγκεκριμένα στην Ελληνική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας, με την εφημερίδα της ομογένειας  «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος».

Ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Βολίκας μιλά στον «Αλεξανδρινό Ταχυδρόμο»: Όλα στην Αλεξάνδρεια «μυρίζουν» Ελληνισμό !

 

(ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ)

Τί είναι η Αλεξάνδρεια για έναν Έλληνα, δη μουσικό που δεν την έχει επισκεφθεί, παρά μόνο γνωρίζει από βιβλία, ιστορία, ΜΜΕ;
Τί να μην πρωτοθαυμάσει κανείς στην Αλεξάνδρεια και πώς μπορεί το μυαλό του και το συναίσθημά του να μην ταξιδέψουν στο ένδοξο παρελθόν;
Όλα μυρίζουν Ελληνισμό, ιστορία, αίγλη και επιτεύγματα ! Τόσο ο Φάρος, όσο και η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, έχουν αφήσει έντονα τα αποτυπώματά τους.
Μέγας Αλέξανδρος και Κωνσταντίνος Καβάφης, είναι ότι πρέπει να θυμάται κανείς, για να αισθάνεται περήφανος ως Έλληνας !
Εγώ προσωπικά, σαν Έλληνας μουσικοσυνθέτης, υποκλίνομαι στις ιστορικές και πολιτιστικές αξίες της Αλεξάνδρειας, οι οποίες είναι βαθιά χαραγμένες στην μνήμη όλων μας !
Επιθυμώ τα μέγιστα, κάποια στιγμή, να επισκεφθώ σαν μουσικός την εξέχουσα αυτή πόλη, για να μπορέσω να καταστήσω γνωστέςτις συνθέσεις μου και να έρθω σε επαφή με τον ευρύτερο ελληνισμό της ομογένειας, επικοινωνώντας μουσικά μαζί του.

Πόσο σημαντική είναι η επαφή για έναν συνθέτη με την ελληνική ομογένεια;
Θα έλεγα απερίφραστα, εξαιρετικά σημαντική ! Η άμεση επαφή ενός δημιουργού με τον ελληνισμό, αποτελεί μεγάλη ευκαιρία. Η ομογένεια θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει, να αξιολογήσει και να εκτιμήσει ενδεχομένως, την προσπάθεια ενός Έλληνα νέου μουσικοσυνθέτη.

Ποιό είναι το έργο που θα μπορούσατε να συνθέσετε ως μουσικοσυνθέτης για την ελληνική παροικία της Αλεξάνδρειας;
Θα έμπαινα άμεσα στη διαδικασία να συνθέσω και να αφιερώσω ολόψυχα μία προσωπική μου σύνθεση, με τον τίτλο «Αλεξανδρινές Αναμνήσεις». Η εν λόγω σύνθεση, θα αποτυπώνει τον θαυμασμό μου σε αυτήν την πόλη και στον ελληνισμό αυτής, που σε κάθε γωνιά της τον συναντάς σε όλο του το μεγαλείο !

Το μήνυμά σας προς την ελληνική παροικία στην πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με αφορμή τη διανομή του δίσκου σας.
Όπως συνήθως υποστηρίζω, η μουσική δε γνωρίζει σύνορα ! Αντιθέτως, είναι μία διεθνής γλώσσα, η οποία έχει τη δυνατότητα να ενώνει επί της ουσίας τους ανθρώπους…
Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας της Αλεξάνδρειας,κο Εδμόνδο Κασιμάτη, για την ευκαιρία που μου δίνει να κυκλοφορήσει ο πρώτος μου προσωπικός δίσκος «Γένεσις» στην Αλεξάνδρεια, με την εφημερίδα της ομογένειας «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος».
Ο εν λόγω δίσκος, περιλαμβάνει δέκα οργανικές μου συνθέσεις και έχει κυκλοφορήσει σε Ελλάδα, Κωνσταντινούπολη, Γερμανία και Αρμενία.
Ομολογώ ότι ανυπομονώ στο εγγύς μέλλον, να επισκεφθώ την Αλεξάνδρεια και να βρεθώ κοντά στην ομογένεια, παρουσιάζοντας ζωντανά στο πιάνο τον πρώτο μου προσωπικό δίσκο, αλλά και συνθέσεις από τον δεύτερο προσωπικό μου δίσκο, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη.
Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να αναφέρω πως, όποιος ενδιαφέρεται να μαθαίνει νέα μου, μπορεί να ενημερώνεται από την επίσημη ιστοσελίδα μου: giorgosvolikas.gr
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω και εσάς κύριε Νίκο Κάτσικα για τις συμβουλές και την αληθινή στήριξή σας.

14,809 comments

  1. Pingback: Homepage

  2. Pingback: Exercise Concerts How To Allow Them To Get Nicely Fitness – Unity Wellness Warrior

  3. Pingback: ivermectin dosage calculator

  4. Pingback: Masum

Have your say